Італійський острів тимчасово забороняв в’їзд туристів через брак води

Джерело: The Guardian

Італійський острів Капрі менше, ніж на добу забороняв прийом туристів через проблему з водопостачанням. У суботу вранці, 22 червня, кілька туристичних поромів з Неаполя та Сорренто були змушені повернутися в порт.

Вже ввечері того ж дня міський голова Капрі Паоло Фалько заявляв, що заборону зняли після усунення технічної проблеми, яка перешкоджала надходженню води з материка. До того він казав, що надзвичайна ситуація з водою погіршиться через тисячі туристів, які щодня прибувають на Капрі.

Місцеві жителі не підпадали під дію заборони. Їм дозволяли набирати до 25 літрів питної води на домогосподарство з цистерн.

Довідка. Капрі розташований в Неаполітанській затоці. Острів відомий своїми білими віллами, мальовничими бухтами та елітними готелями. На острові перебувають 13 тисяч постійних мешканців, але влітку Капрі притягує величезну кількість одноденних мандрівників.

24 жовтня Палата попереднього провадження II Міжнародного кримінального суду дійшла висновку, що Монголія не співпрацювала під час арешту і видачі Володимира Путіна всупереч положенням Римського статуту, чим завадила діяльності Суду.

Американська співачка Тейлор Свіфт 7 жовтня зʼявилась на матчі Chiefs Game з штучним ластовинням на обличчі, спричинивши стрибок продажів блискіток на 2500%.

Прокуратура міста Ґлівіце направила до суду обвинувальний акт проти фермера Пьотра Г. і його дочки Агати Г., які під час протесту фермерів у лютому в місті Ґожице (Сілезія) вивісили на тракторі прапор СРСР і банер, адресований Володимиру Путіну.

Лідер РФ Володимир Путін не пам’ятає розмов з експрезидентом США Дональдом Трампом, під час яких нині кандидат від Республіканської партії нібито погрожував завдати удар по Москві у відповідь на вторгнення в Україну.

23-річний журналіст з міста Кумасі у Гані Абдул Хакім Аваль побив світовий рекорд з найдовшого обіймання дерева.