Принцесу Анну у лікарні через травми голови та струс мозку

Джерело: The Guardian

Британська принцеса Анна перебуває в лікарні з травмою голови та струсом мозку після інциденту з конем.

У 73-річної принцеси – струс мозку та незначні травми, які, ймовірно, були спричинені ударом голови або ногою коня у її маєтку. Вона перебуває в лікарні.

Фото: PA

“Королівська принцеса зазнала незначних травм та струсу мозку після інциденту в маєтку Гаткомб Парк вчора ввечері. Її Королівська Високість залишається в лікарні Саутмід, Брістоль, як запобіжний захід для спостереження, і очікується повне та швидке одужання”, – йдеться в заяві Букінгемського палацу.

Відомо, що під час інциденту Анна перебувала в своєму маєтку, який охороняється. Поруч були коні, тож медики вважають, що її травми відповідають потенційному удару коня.

Принцеса була при свідомості в лікарні, однак через струс мозку точні подробиці інциденту встановити не вдається. Анна, яка є олімпійською наїзницею, у цей час йшла пішки, а не їхала верхи.

Її чоловік, віцеадмірал сер Тім Лоуренс, і її діти, Пітер Філліпс і Зара Тіндолл, були у той час у маєтку. До лікарні її супроводжував чоловік.

Очікується, що вона зможе повернутися додому пізніше цього тижня, але цей інцидент означає, що її заплановані зобов’язання на наступний тиждень будуть відкладені.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.