У Німеччині на понад 80% почастішали напади на євреїв і мусульман

Джерело: Sky News

У Німеччині за 2023 рік на 80% зросла кількість нападів на євреїв і мусульман – після того, як почалася війна між Ізраїлем та ХАМАСом у Секторі Гази. Торік сталося 4782 подібні випадки, що становить в середньому 13 на день.

Відповідну доповідь надала Федеральна асоціація відділів досліджень та інформації про антисемітизм (RIAS). Після 7 жовтня 2023 року значно зросла кількість фізичних нападів, погроз та інших насильницьких вчинків проти єврейської громади.

Серед випадків навели приклади закидування коктейлями Молотова єврейських центрів в Берліні. Ще зловмисники кидали факели у будинки єврейських сімей. Також у Німеччині знищували єврейські установи.

З іншого боку організація CLAIM, яка вивчає ісламофобію та антимусульманську ненависть, заявила про зростання кількість нападів на мусульман на 114% порівняно з минулим роком. Серед інцидентів заявили про спроби підпалу мечеті та фізичні напади на членів мусульманської громади.

Останні опитування свідчать, що кожен другий німець схильний підтримувати антимусульманські настрої. Влада акцентує на необхідності посилення профілактичної роботи з раннього віку та зміцнення моніторингу на рівні громади з метою подолання расизму і підтримки демократії в Німеччині.

Станом на 22:00 в суботу, 21 вересня, загалом від початку цієї доби на фронті відбулося 125 бойових зіткнень. Більша частина боїв відбулася на Покровському, Лиманському та Курахівському напрямках. 

Фахівці повідомили The New York Times, що тривале сидіння протягом цілого дня може спричинити “сідничну амнезію”.

Протягом дня, 21 вересня, російські загарбники здійснили 81 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 175 вибухів. 

Поліція Ісландія застрелила рідкісного білого ведмедя, оскільки вважала, що він становить загрозу для місцевої жительки, заявила влада.

Внаслідок російського удару по багатоповерхівці Харкова вже відомо про щонайменше 12 постраждалих.