Митниця зриває повернення найбільшої контейнерної лінії світу в порт Одеси

Джерело: Асоціація міжнародних експедиторів України/Facebook

Контейнерний оператор MSC скасував перший від початку повномасштабного вторгнення суднозахід у порт Одеси. Останнє оновлення графіку суднозаходів від 20 червня підтверджує цю інформацію.

Причиною скасування першого суднозаходу в порт Одеси стали безпідставні інспекції вантажів та затягування митного оформлення експортних контейнерів із сільськогосподарською продукцією.

Це призводить до блокування вантажів на невизначений термін і збільшення витрат на зберігання та затримку суден, які можуть сягати $2 – 3 тисяч.

Найбільша міжнародна контейнерна лінія MSC (Mediterranean Shipping Co) планувала відновити роботу в портах Великої Одеси у червні 2024 року та з’єднати Одесу з одним із найбільших турецьких середземноморських хабів – портом Текірдаг.

Представники компанії заявили, що такі дії митниці загрожують запуску регулярного контейнерного сервісу.

Асоціація міжнародних експедиторів України (АМЕУ) закликала українську владу розв’язати проблему та не допустити негативних наслідків для української логістики й економіки.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. 

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

Завершилась зустріч Президента України Володимира Зеленського та кандидата у президенти США Дональда Трампа у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку.

В американській розвідці вважають, що дозвіл Україні на використання західних ракет для ударів по РФ може спровокувати силову відповідь Кремля, при цьому не змінить хід війни.