Едді Мерфі: «Шрек-5» запланований на 2025 рік, також вийде стрічка про Віслюка

Джерело: Едді Мерфі в інтерв’ю Collider

Американський актор та режисер Едді Мерфі, котрий озвучив Віслюка у всіх частинах “Шрека”, повідомив, що вже працює над новою частиною франшизи. Однак, на пошановувачів мультфільму також очікує окрема стрічка про Віслюка.

Наближається двадцять п’ята річниця з того часу, як Шрек вперше з’явився на екранах, і минуло майже 15 років з моменту останнього виходу на екрани Шрека, Віслюка та принцеси Фіони. Та вже незабаром з’явиться нова частина.

Едді Мерфі розповів, що нині триває виробництво нової стрічки про Шрека. Він також підтвердив, що Віслюк — один із найулюбленіших персонажів франшизи — отримає власний окремий фільм.

Актор розпочав роботу над озвучуванням Віслюка близько п’яти місяців тому.

Ми почали роботу чотири чи п’ять місяців тому. Я записав перший акт, і будемо робити його цього року, ми його закінчимо. “Шрек” виходить, і (потім) Віслюк отримає свій власний фільм. Ми зробимо “Віслюка”. Тож зробимо і “Шрека”, і “Віслюка”.

Вихід нової частини запланований на 2025 рік.

До своїх ролей повернуться Майк Маєрс (Шрек), Едді Мерфі (Віслюк), Кемерон Діас (принцеса Фіона) та, звісно, Антоніо Бандерас (Кіт у чоботях). Також продюсер Кріс Меледандрі повідомляв, що веде переговори з оригінальним акторським складом стосовно інших персонажів.

Довідка. “Шрек” — американський повнометражний комедійний анімаційний фільм 2001 року режисерів Ендрю Адамсона та Вікі Вернон за мотивами дитячої книги Вільяма Стейга “Шрек!”. Головні ролі озвучили Майк Маєрс, Едді Мерфі, Кемерон Діас та Джон Гізгоу. Мультфільм бере за основу та пародіює адаптації казок, зокрема і мультфільми студії Дісней.

Після придбання прав на книгу Стейга в 1991 році, Стівен Спілберг прагнув створити екранізацію з мальованою анімацією, але Джон Вільямс переконав його довести проєкт до нещодавно заснованої DreamWorks в 1994 році. Джеффрі Катценберг разом з Вільямсом і Ароном Ворнером почали розробку Шрека в 1995 році, відразу після покупки студією прав у Спілберга. Кріса Фарлі обрали як голос для головного персонажа, записавши більшу частину необхідного діалогу, але він помер у 1997 році, перш ніж його робота над фільмом була закінчена; Маєрса взяли, щоб замінити його, і він дав Шреку свій шотландський акцент. Спочатку фільм планували створити за допомогою захоплення руху, але після поганих результатів тестування студія найняла Pacific Data Images для завершення остаточної комп’ютерної анімації.

Фільм вийшов 18 травня 2001 та зібрав 484 млн доларів при бюджеті в 60 млн.

В США понад 50 людей загинули, а майже 3,5 мільйона залишилися без світла в суботу, 28 вересня, внаслідок сильного вітру та дощу, викликаних ураганом Хелен.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. 

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Дональдом Трампом заявив в інтерв’ю Fox News, що колишній президент підтримуватиме Україну.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Букви підготували підбірку різноманітних фільмів, які вийдуть на екрани вже в жовтні.