ЗСУ контратакували під Часовим Яром і вибили армію РФ із мікрорайону «Канал» – Bild

Джерело: Bild

Битва за Часів Яр на захід від Бахмуту триває вже кілька місяців. Одначе, після отримання підсилення у вигляді додаткового озброєння, ЗСУ, ймовірно, контратакували там російські війська та вибили ворога з мікрорайону “Канал”.

Часі Яр стоїть на пагорбах, до того ж відокремлене від російських сил водним каналом Сіверський Донець – Донбас. На сході за каналом знаходиться житловий мікрорайон “Канал” із багатоквартирними будинками. Раніше ЗС РФ намагалися обійти його з флангів та атакувати безпосередньо. На якийсь час їм вдалося зайняти зруйновані будівлі. Проте тепер ЗСУ здійснили контратаку та вибили росіян звідти.

Джерело: Bild

Українська армія відбила (або ніколи не втрачала) кілька вулиць у мікрорайоні “Канал” у Часовому Яру, — повідомляє аналітик Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

За його словами, російські війська також безрезультатно контратакують селище Калинівка на північ від “Каналу”.

Раніше противник захопив його та підійшов до каналу Сіверський Донець – Донбас, однак, згодом Сили оборони відкинули їх.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

В Інституті вивчення війни попередили, що так звана “теорія перемоги” російського президента Володимира Путіна базується на тому, що він “зможе нескінченно прогресувати в Україні”. Аби не стимулюватиме його затягувати війну, Захід має пришвидшивши процес озброєння України.

1 липня Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив, що за перший місяць літа втрати ворога становили близько 33713 осіб особового складу.