У Києві помер співробітник посольства США

Джерело: Радіо Свобода з посиланням на брифінг речника Держдепу США Метью Міллера

У Державному департаменті США підтвердили повідомлення про смерть працівника посольства США у Києві та закликали не вірити у теорію змови.

“Ми можемо підтвердити смерть урядового службовця США, який підпорядковувався керівнику місії в посольстві в Києві”, – сказав Міллер.

Він додав, що теорії змови “іноді виходять з-під контролю” і наголосив, що смерть працівника настала з природніх причин.

Зауважимо, зо напередодні низка українських ЗМІ повідомили, що 25 червня у номері київського готелю Hilton знайшли мертвим працівника посольства США у Києві.

1 липня збірна Португалії з футболу вийшла у чвертьфінал Євро-2024, обігравши команду Словенії у серії пенальті.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

У 2023 році народний депутат Микола Тищенко повідомляв про перевірки різних установ в межах роботи ТСК із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.