Новообраний президент Словаччини вперше зустрінеться із Зеленським

Джерело: Pravda.sk

Президент Словаччини Петер Пеллегріні вперше проведе зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським. Це відбудеться в рамках саміту ЄС.

Словацький лідер заявив, що у четвер, 27 червня, він проведе свою першу двосторонню зустріч з Президентом України, який також буде присутній у Брюсселі.

“Ми запланували, хоча я поки що не знаю, чи відбудеться вона, ще одну особисту двосторонню зустріч між нами також у Вашингтоні, на саміті НАТО в липні. Це будуть дві зустрічі, які передуватимуть моєму офіційному візиту в Україну”, – заявив Пеллегріні.

Президент сказав, що з нетерпінням чекає на зустріч із Зеленським. Він особисто хоче поділитися з українським лідером інформацією “про все, що, можливо, менше афішують у Словаччині, але робиться і вирішується у зв’язку з підтримкою України”.

“Так, у Словаччині інколи виникає такий парадокс, що, можливо, риторика чи політична тактика – це одне, але я завжди кажу нашим союзникам, що вони мають судити про Словаччину на основі реальності, а не газетної статті, чи заголовка, чи якогось одного сильного речення”, – пояснив Пеллегріні.

Нагадаємо, у квітні 2024 на виборах переміг проросійський кандидат Петер Пеллегріні, близький соратник проросійського прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо.

Словаччина у допомозі Україні займає неоднозначну позицію: з однієї сторони, країна нещодавно долучилась до чеської ініціативи з постачання боєприпасів, з іншої – прем’єр-міністр країни назвав “диверсією” надання Україні літаків і ППО.

 

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.