Танки Leopard 2 для України ремонтуватимуть у Німеччині та Литві

Джерело: Spiegel.

Надані Україні танки Leopard 2A5 і Leopard 2A6, пошкоджені під час бойових дій, ремонтуватимуть у Німеччині та, ймовірно, у Литві.

За словами представника Міноборони Німеччини, мовиться про Leopard 2A5 та Leopard 2A6, які раніше Україна отримала в межах військової допомоги. Він зазначив, що Німеччина готова долучитися до ремонту техніки вже зараз.

Водночас у Міноборони Німеччини не підтвердили чутки про те, що Німеччина розриває угоду з Польщею щодо ремонту пошкоджених танків Leopard. У відомстві додали, що Польща і Німеччина продовжують працювати над ідеєю ремонту танків Leopard 2.

“Вони хочуть координувати цю роботу разом”, – зазначив представник оборонного відомства Німеччини.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

17 вересня вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді. Загалом Укрпошта отримала близько шести тисяч повісток щодо виклику військовозобов’язаних до ТЦК.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.