У США жінку тимчасово паралізувало після опіку кропивою

Джерело: New York Post

У Каліфорнії, США, жінка під час походу в гори отримала кропив’яний опік, що спровокувало тимчасове оніміння нижніх кінцівок.

За даними видання, жінка знаходилася в горах Сьєрра-Невада. Вона зупинилася біля струмка, щоб набрати питної води. В цей момент жінка відчула, ніби її за ногу хтось вкусив. Вона вирішила, що то був павук.

Майже відразу постраждала відчула оніміння — вона не змогла продовжувати спуск. Тоді жінка викликала рятувальників. Після дзвінка телефон розрядився, але вона встигла передати координати.

Рятувальники прибули на місце, де знайшли частково паралізовану жінку. З їхньою допомогою їй вдалося спуститися з гір. Рятувальна операція зайняла понад п’ять годин.

Фото: County Search & Rescue/Facebook

У лікарні з’ясували, що жодного укусу павука не було. Жінка через незнання пройшла через зарості пекучої кропиви.

Сьогодні, 2 липня, відзначається День працівника податкової служби в Україні. Віряни святкують Покладання ризи Пресвятій Богородиці у Влахерні. До Нового року залишилося 182 дні.

2 липня в Україні очікується спека, а місцями дощі з грозами. Температура сягатиме від +29 до +37 градусів.

1 липня збірна Португалії з футболу вийшла у чвертьфінал Євро-2024, обігравши команду Словенії у серії пенальті.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.