«У нас є час висунути ще когось?» – демократи думають над заміною Байдена іншим кандидатом

Джерело:  The Wall Street JournalThe New York Times, Politico, CNN.

Після сьогоднішніх дебатів між чинним президентом Джо Байденом і Дональдом Трампом у Демократичній партії США заговорили про можливу заміну Байдена іншим кандидатом на президентських виборах.

За результатами опитування CNN Джо Байден зібрав 33% підтримки, у той час, як Дональд Трамп — 67%.

Представники Демократичної партії та її донори вважають виступ Байдена на дебатах невдалим. Одним з основних завдань для Байдена на цих дебатах було довести, що він здатен і далі керувати країною, показати, що він не “занадто старий”. Проте, його слабкий голос, обмовки та нечіткі відповіді лише посилили ці переконання.

“Ніхто не очікував від Джо Байдена майстер-класу з дебатів, але ніхто не очікував такого падіння носом”, – сказав старший радник вищих посадових осіб Демократичної партії.

“Він був поганим щодо послання, поганим щодо суті, поганим щодо контратак, поганим щодо презентації, поганим щодо невербальних засобів. У цих дебатах для нього не було жодної світлої плями. Єдиний позитивний момент – це те, що це сталося в червні, а не в жовтні (перед виборами президента США 5 листопада – ред.)”.

Декілька радників демократів, які вважаються потенційними кандидатами на президентські вибори 2028 року, отримали повідомлення від донорів з занепокоєнням щодо Байдена.

“Байден ось-ось зіткнеться з хвилею закликів піти у відставку. Джо мав глибоку прихильність серед демократів. Він вичерпав себе. Партії існують для того, щоб перемагати. Людина, яка була на сцені з Трампом, не може перемогти. Страх перед Трампом придушував критику Байдена. Тепер цей же страх підживлюватиме заклики до його зняття як кандидата”, — цитує NYT високопоставленого представника штабу Байдена.

Один із найбільших донорів Байдена і Демократичної партії, Марк Буелл, сказав після дебатів, що президент повинен серйозно подумати, чи немає кращого кандидата на цей пост. “У нас є час висунути ще когось?” — запитав він.

Один із радників великих донорів демократів сказав, що вони писали незадоволені повідомлення, в яких деякі питали: “Що це, чорт забирай?”.

“Наша єдина надія на те, що він відійде, ми домовимося про з’їзд партії або він помре. В іншому випадку нам кінець”, – цитує посадовця Politico.

Водночас шанси на заміну Байдена іншим кандидатом залишаються невеликими, зазначають у партії.

  • У США відбулись теледебати між основними кандидатами на пост президента США – Джо Байденом та Дональдом Трампом – чинним та минулим лідерами Сполучених Штатів.

 

Сполучені Штати незабаром нададуть новий пакет безпекової допомоги Україні на понад 2,3 мільярда доларів. До цього пакету входитимуть ракети для протиповітряної оборони, протитанкова зброя та інші критичні боєприпаси із запасів США. 

В Одесі на вулиці Балківській на пішохідному переході автомобіль збив дівчинку. Рух на дорозі на той момент не регулювався світлофором через відсутність електропостачання.

В Україні активно створюють і використовують новітню зброю. Завдяки прагненню перехитрити ворога і великим інвестиціям, Україна стає центром для розробки автономних дронів та іншого озброєння.

Другий Західний окружний військовий суд у Москві заочно засудив українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років позбавлення волі.

АТ “Укрзалізниця” поінформувала, що, вивчивши відгуки та досвід залізниць-патнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег з Мінінфраструктури та вже подали на затвердження зміни стосовно до правил перевезення тварин.