На півдні Перу стався землетрус магнітудою 7,2 бала

Джерело: CNN

Уночі 28 червня на півдні Перу стався потужний землетрус магнітудою 7,2 бала на глибині 28 кілометрів.

Землетрус стався за 8 км на захід від Атікіпи та за 600 км на південь від Ліми – столиці Перу.

Деякі мешканці Атікіпи писали у соцмережах, що відчули сильні та тривалі поштовхи, від яких їхні ліжка трусились. Люди почали виходити зі своїх будинків.

Підземні поштовхи відчувались і в столиці. На опублікованих відео помітно, як хитаються лампи у будинках Ліми.

Глава уряду Перу Густаво Адріансен повідомив, що даних про жертв землетрусу не надходило.

“Ми щойно завершуємо аналіз попередніх звітів, які говорять нам, що смертей немає, і ми стежимо за впливом на інфраструктуру”, – сказав він.

Тихоокеанський центр попередження про цунамі (PTWC) спочатку випустив попередження про “можливі” хвилі цунамі, які досягають від 1 до 3 метрів у деяких прибережних районах Перу. Але пізніше попередження скасували, заявивши, що попередження про цунамі, попередження чи загрози цунамі відсутні.

2 липня президент Володимир Зеленський обговорив з майбутнім генсеком НАТО Марком Рютте взаємодію України з Північноатлантичним альянсом.

Сполучені Штати незабаром нададуть новий пакет безпекової допомоги Україні на понад 2,3 мільярда доларів. До цього пакету входитимуть ракети для протиповітряної оборони, протитанкова зброя та інші критичні боєприпаси із запасів США. 

В Одесі на вулиці Балківській на пішохідному переході автомобіль збив дівчинку. Рух на дорозі на той момент не регулювався світлофором через відсутність електропостачання.

В Україні активно створюють і використовують новітню зброю. Завдяки прагненню перехитрити ворога і великим інвестиціям, Україна стає центром для розробки автономних дронів та іншого озброєння.

Другий Західний окружний військовий суд у Москві заочно засудив українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років позбавлення волі.