Бурштинська ТЕС не підлягає відновленню – голова Івано-Франківської ОВА

Джерело: радіо “Західний полюс”/Facebook

Бурштинську теплоелектростанцію в Івано-Франківській області повністю знищено, відновити її неможливо. Про це повідомила очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

За словами Онищук, росіяни атакували ТЕС понад 12 разів.

“Вже певний період часу ми розуміємо, що відновленню Бурштинська ТЕС не підлягає, її надзвичайно сильно зруйновано”, – каже Онищук.

Чиновниця додала, що через руйнацію електростанції місто Бурштин взимку може залишитися без тепла та гарячої води

“На сьогодні є погодження [від уряду] на виділення для Бурштина шістьох котелень. Чотири котельні – по одному мегавату, ще дві — на 8 і 10 мегават. Також ми готові виділити з обласного бюджету кошти на встановлення цих котелень”.

  • 22 березня, під час наймасованішої ракетної атаки РФ на енергетичну інфраструктуру України, Росія знищила всі енергоблоки Бурштинської ТЕС (Івано-Франківщина) та Ладижинської ТЕС (Вінниччина).
  • У Києві мають намір побудувати ТЕЦ, де сміття використовуватимуть як паливо – КМДА
  • Україна мусить невідкладно розпочати будівництво об’єктів розподіленої генерації, позаяк розосередження невеликих електростанцій зробить українську енергосистему стійкішою до російських атак.

Водій Tesla в Каліфорнії переконався, що не варто повністю довіряти системі автопілота. Його автомобіль виїхав на залізничні колії у Вудленді. За інформацією місцевої поліції, це сталося через те, що водій не встиг відреагувати на помилку автопілота.

Під час першої з 2018 року офіційної зустрічі глав урядів Німеччини та Польщі Олафа Шольца та Дональда Туска, що відбулася у Варшаві, сторони акцентували на важливості розв’язання спільних питань оборони на тлі російської військової агресії.

Microsoft поінформувала понад десять державних установ й університетів Техасу про те, що фінансовані Росією хакери отримали доступ до електронного листування між ними та компанією.

На сході України лінія активного фронту збільшилась, однак на деяких напрямках зменшилася інтенсивність бойових дій.

В Угорщині сталася серія помилкових списань коштів громадян, у яких зареєстрована банківська карта в App Store.