На орбіті російський неробочий супутник розколовся майже на 200 частин

Джерело: The Guardian

Неробочий російський супутник розпався майже на 200 уламків на орбіті, що змусило астронавтів на Міжнародній космічній станції сховатися приблизно на годину.

Космічні агентства США повідомили, що ці уламки додались до маси космічного сміття, яке вже знаходиться на орбіті.

Поки що не було подробиць про те, що стало причиною поломки російського супутника спостереження Землі “Ресурс-П1”, який Росія оголосила неробочим ще у 2022 році.

Космічне командування США, відстежуючи рух уламків, заявило, що немає безпосередньої загрози для інших супутників.

Російське космічне агентство “Роскосмос”, яке керувало супутником, не відповіло на запит The Guardian про коментар і поки що не визнало публічно цю подію.

Супутник розпався на висоті приблизно 355 км, на низькій навколоземній орбіті, популярному регіоні, де працюють тисячі малих і великих супутників.

Водій Tesla в Каліфорнії переконався, що не варто повністю довіряти системі автопілота. Його автомобіль виїхав на залізничні колії у Вудленді. За інформацією місцевої поліції, це сталося через те, що водій не встиг відреагувати на помилку автопілота.

Під час першої з 2018 року офіційної зустрічі глав урядів Німеччини та Польщі Олафа Шольца та Дональда Туска, що відбулася у Варшаві, сторони акцентували на важливості розв’язання спільних питань оборони на тлі російської військової агресії.

Microsoft поінформувала понад десять державних установ й університетів Техасу про те, що фінансовані Росією хакери отримали доступ до електронного листування між ними та компанією.

На сході України лінія активного фронту збільшилась, однак на деяких напрямках зменшилася інтенсивність бойових дій.

В Угорщині сталася серія помилкових списань коштів громадян, у яких зареєстрована банківська карта в App Store.