Сумщина: протягом дня росіяни здійснили 36 обстрілів

Джерело: Сумська ОВА

Протягом дня, 28 червня, російські війська здійснили 36 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 131 вибух. 

Під російськими обстрілами були Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська, Шалигинська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади. 

Середино-Будська громада: росіяни здійснили обстріл з використанням двох FPV дронів (два вибухи), мінометний обстріл (три вибухи) та артобстріли (18 вибухів). 

Зноб-Новгородська громада: ворог атакував з артилерії (два вибухи), мінометів (18 вибухів) та здійснив обстріли з використанням FPV дронів (п’ять вибухів). Внаслідок обстрілу поранено одну людину.

Великописарівська громада: росіяни скинули 18 мін на територію громади. Крім  того,з території РФ гелікоптер здійснив пуск 16 ракет (НАР, 16 вибухів). 

Білопільська громада: зафіксовано обстріли з використанням FPV дронів (шість вибухів) та артобстріли (16 вибухів). 

Хотінська громада: окупанти здійснили обстріл з використанням трьох FPV дронів (три вибухи). 

Есманьська громада: ворог атакували з мінометів (два вибухи) та артилерії (два вибухи). 

Юнаківська громада: здійснено обстріл з використанням FPV дронів (три вибухи). 

Краснопільська громада: росіяни атакували з артилерії (три вибухи) та обстріляли з використанням FPV дронів (три вибухи). 

Шалигинська громада: був артилерійський обстріл (два вибухи). 

Новослобідська громада: ворог скинув на територію громади 9 мін.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 2 липня. З початку доби відбулося 136 бойових зіткнень.

Український прикордонник Вʼячеслав розповів про півтора року катувань, розстрілів та нелюдських умов утримання у російському полоні.

2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у Києві зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Києві. У цей час міністр закордонних справ Петер Сіярто провів телефонну розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. 

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька поінформувала, що нині в Україні вже понад три тисячі ув’язнених умовно-достроково звільнені в обмін на мобілізацію до лаз Збройних сил. За оцінками Міністерства юстиції, близько 27 000 ув’язнених потенційно можуть мати право на участь у новій програмі.

Український музикант-мультиінструменталіст, більш відомий сопілкар гурту Kazkа, Дмитро Мазуряк поповнив лави Збройних сил України.