Не витримав людської роботи: у Пiвденнiй Кореї робот вчинив “самогубство”

Джерело: AFP, CNA

У Південній Кореї заявили в середу (26 червня), що їхній перший робот-адміністратор перестав працювати після того, як кинувся вниз зі сходів. Місцеві ЗМІ жартома оплакують перший в країні випадок самогубства робота.

Міська рада південнокорейського міста Гумі оголосила, що робот не реагує ні на що після того, як минулого тижня, ймовірно, впав з 2-метрових сходів.

Свідки бачили, як робот-службовець “кружляв на одному місці, ніби там щось було” перед тим, як стався нещасний випадок, але точна причина падіння все ще з’ясовується, повідомив AFP чиновник міської ради.

“Уламки були зібрані і будуть проаналізовані компанією”, – сказав чиновник, додавши, що робот “допомагав у щоденній доставці документів, просуванні міста і доставляв інформацію” місцевим жителям.

“Він був офіційно частиною мерії, одним з нас, – сказав інший чиновник. “Він старанно працював”.

Заголовки в місцевих ЗМІ ставили під сумнів очевидне самогубство робота, запитуючи: “Чому старанний співробітник був занадто завантажений роботою?”, “чому старанний державний службовець зробив це?” або запитували, “чи була робота занадто важкою” для робота?

Призначений у серпні 2023 року, робот був одним із перших, кого використовували в місті таким чином.

Робот-офіціант, створений каліфорнійською компанією Bear Robotics, працював з 9 ранку до 6 вечора і мав власне посвідчення державного службовця.

На відміну від інших роботів, які зазвичай можуть обслуговувати лише один поверх, робот міської ради міста Гумі міг викликати ліфт і самостійно пересуватися поверхами.

Південна Корея є одним з найбільш зацікавлених користувачів роботів у світі.

За даними Міжнародної федерації робототехніки, вона має найвищу щільність роботів у світі – один промисловий робот на кожні 10 працівників.

Міська рада Гумі наразі не планує приймати на роботу другого робота-чиновника, повідомили в AFP.

Правоохоронці зараз розслідують 28 кримінальних справ за фактом убивства 62 українських військових після того, як вони здалися в полон.

4 липня графіки стабілізаційних відключень електроенергії застосовуватимуть впродовж всієї доби.

Зранку 3 липня лікар-ветеринар і ветеран ЗСУ Олексій Притула поширив відео, як відвідувач вилаяв його за те, що той має ампутацію ніг внаслідок важкого поранення. Виявилося що, тим чоловіком був Вадим Шевеленко — директор і засновник “Одесаспеценерго”. Торік він “засвітився” як один з причетних до скандалу через “розпил” мільярду на реконструкції водогону для Миколаєва.

На країни Карибського басейну й Латинської Америки обрушився ураган “Брил”, внаслідок чого щонайменше шестеро людей загинули та декілька зникли безвісти.

В результаті авіаудару російських військ по Харкову постраждали шестеро людей, серед них є 8-річний хлопчик, повідомив Олег Синєгубов, голова обласної військової адміністрації.