Українські хакери разом з ГУР атакували компанії у РФ

Джерело: Головне управління розвідки МО України/Telegram

Активісти кіберспільноти BO_Team спільно з фахівцями Головного управління розвідки Міністерства оборони України провели атаку на важливі дані і обладнання на території Росії.

Зокрема, хакери знищили понад 100 терабайтів даних розробника програмного забезпечення “OrbitSoft”, який працював на замовлення російської армії.

Також було знищено усі дані на 8 серверах компанії “Orient Systems”, яка постачала обладнання для навігації, і співпрацювала з російськими виробниками військової техніки, зокрема безпілотників.

Окрім цього, фахівці стерли усі дані на 19 серверах інтернет-провайдерів “Линктелеком НН” та “Аксесс Телеком” у місті Нижній Новгород. Усі абоненти цих провайдерів отримали листи з нагадуванням про розплату за війну проти України, повідомили у ГУР.

“Проблема масштабна”, — довелось констатувати російським провайдерам.

Зазначена робота була проведена українськими фахівцями лише за минулий тиждень, — розповіли у розвідці та додали, що “далі буде”.

  • Головне управління розвідки Міноборони України запустило портал з інформацією про російських та білоруських посадовців, причетних до депортації українських дітей
  • В суботу, 1 червня, влада Німеччини повідомила, що провідна опозиційна партія країни Християнсько-демократичний союз (CDU) постраждала від масштабної кібератаки.
  • У Держспецзв’язку повідомили, що хакери атакують працівників державного та оборонного сектору через месенджер Signal.

В результаті авіаудару російських військ по Харкову постраждали шестеро людей, серед них є 8-річний хлопчик, повідомив Олег Синєгубов, голова обласної військової адміністрації.

3 липня рада Федерації та держдума РФ ухвалили заяву про припинення участі своєї делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Раніше голова держдуми РФ В’ячеслав Володін відповідальність за це рішення поклав на “Вашингтон та Брюссель” через те, що в РФ, мовляв, “не дають висловити свою позицію”.

У червні Україна імпортувала 858 300 МВт-год електроенергії, що на 91% більше порівняно з попереднім місяцем, згідно з даними моніторингу ExPro Electricity.

Угода з РФ можлива лише про припинення вогню, про тимчасове перемир’я. Повноцінний мир з Росією неможливий (принаймні з цим режимом). Таку думку висловив український публіцист, письменник і журналіст Віталій Портников.

Родина президента США Джо Байдена закликала його залишитися в передвиборчих перегонах 2024 року.