Лишився без голови: воскова скульптура Авраама Лінкольна плавиться під палючим сонцем

Джерело:BBC

Він зберігав холоднокровність під час Громадянської війни в США, але спека виявилася занадто сильною для його статуї. Воскова фігура президента Авраама Лінкольна розплавилася через спеку в столиці країни Вашингтоні.

Першою розтанула голова, потім одна з ніг відірвалася від тулуба, а ступня перетворилася в згусток. Стілець занурився в землю. Голова з воскової скульптури Меморіалу Лінкольна зараз перебуває на ремонті, а з шиї 16-го президента стирчить дріт.

Джерело: The Washington Post/Getty

Меморіал встановили перед початковою школою Гарнізону як частина серії “Воскових пам’ятників” художника з Вірджинії Сенді Вільямса.

Фігура – це більше, ніж просто воскова статуя, це ще й свічка. І це не перший раз, коли вона має проблеми з таненням.

Статуя була встановлена на тому ж місці у вересні минулого року, але перша версія воскового пам’ятника містила понад 100 гнотів, які передчасно запалилися, розплавивши значну частину артінсталяції ще до церемонії її відкриття.

Нова версія, встановлена в лютому, має стратегічно розміщені гноти (і меншу кількість). Табличка внизу свідчить: “Будь ласка, задуйте гніт протягом 1-2 хвилин”.

На вихідних у районі столичного метрополітену було оголошено попередження про спеку. Очікується, що високі температури збережуться протягом цього тижня.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, воскову голову планують повернути на місце цього тижня.

  • У Південній Кореї заявили, що їхній перший робот-адміністратор перестав працювати після того, як кинувся вниз зі сходів. Місцеві ЗМІ жартома оплакують перший в країні випадок самогубства робота.
  • Правоохоронці знайшли жителя штату Каліфорнія (США) Лукаша МакКліша, який загубився у лісі та блукав ним 10 днів.
  • Двадцятичотирирічний Хіроцугу Кімура самотужки обійшов на яхті навколо світу, ставши наймолодшим жителем Японії, якому вдалося це зробити.

Зранку 3 липня лікар-ветеринар і ветеран ЗСУ Олексій Притула поширив відео, як відвідувач вилаяв його за те, що той має ампутацію ніг внаслідок важкого поранення. Виявилося що, тим чоловіком був Вадим Шевеленко — директор і засновник “Одесаспеценерго”. Торік він “засвітився” як один з причетних до скандалу через “розпил” мільярду на реконструкції водогону для Миколаєва.

На країни Карибського басейну й Латинської Америки обрушився ураган “Брил”, внаслідок чого щонайменше шестеро людей загинули та декілька зникли безвісти.

В результаті авіаудару російських військ по Харкову постраждали шестеро людей, серед них є 8-річний хлопчик, повідомив Олег Синєгубов, голова обласної військової адміністрації.

3 липня рада Федерації та держдума РФ ухвалили заяву про припинення участі своєї делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Раніше голова держдуми РФ В’ячеслав Володін відповідальність за це рішення поклав на “Вашингтон та Брюссель” через те, що в РФ, мовляв, “не дають висловити свою позицію”.

У червні Україна імпортувала 858 300 МВт-год електроенергії, що на 91% більше порівняно з попереднім місяцем, згідно з даними моніторингу ExPro Electricity.