Міністр культури Норвегії публічно оголила груди, щоб підтримати ЛГБТК+

Джерело: NRK

Пані міністр культури і рівноправності Норвегії, Любна Джаффері, демонструвала груди під час заходу з нагоди початку ЛГБТ-прайду в Осло, отримавши аплодисменти від публіки.

Відео з її участю транслював телеканал NRK. На кадрах можна побачити Джаффері з блискучими пензликами на сосках і широкою посмішкою на обличчі.

Вона вважає свій вчинок “невеликим внеском” у підтримку безпеки гомосексуальних людей.

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере позитивно відгукнувся про вчинок посадовиці.

“Любна — впевнена в собі, вільна і чудова людина, вона з радістю присутня на культурних заходах по всій країні. Учора Любна також була в Осло, і я думаю вона все зробила правильно”, — поділився він думкою з журналістами.

  • Букви поспілкувалися з відкритим бісексуальним військовим Петром Жерухою. Він об’єднав 25 тисяч людей навколо ідеї прийняття законопроєкту про Інститут реєстрованих партнерств.
  • У США нападника, який убив п’ятьох людей у нічному ЛГБТК-клубі в Колорадо у 2022 році, засуджено до кількох довічних ув’язнень.
  • Парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт, який обмежує права ЛГБТ. Документ забороняє зміну статі, всиновлення та опіку над неповнолітніми для одностатевих пар, а також заходи з “популяризації” одностатевих шлюбів, зміни статі та всиновлення дітей одностатевими парами.
  • Студент філіппінського католицького університету порадив Папі Римському Франциску “припинити використовувати образливі слова” щодо ЛГБТК+.

Фонд американського актора Джорджа Клуні та його дружини Амаль Клуні Clooney Foundation for Justice подав до суду на російських військових.

Представники ультраправої “Партії свободи” Герта Вілдерса, ліберально-консервативної “Народної партії за свободу та демократію” колишнього прем’єр-міністра країни Марка Рютте, правоцентристського “Нового громадського договору” та консервативного “Фермерсько-громадянського руху” увійшли до нового коаліційного уряду країни.

3 липня Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони. Зокрема мовиться про 2,2 млрд доларів для закупівлі ракет для ППО і 150 млн доларів військової допомоги.

Поліція Мальдівських островів заарештувала міністерку навколишнього середовища, зміни клімату та енергетики Фатхімат Шамназ Алі Салім за підозрою у використанні “чорної магії” проти президента Мохамеда Муїзза.

3 липня лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко привіз бригадам на Харківщину FPV-дрони, Мавіки, комплекси РЕБ “Шатро”, квадроцикли та іншу техніку. Передаючи допомогу на фронт, політик закликав припинити цькування ЗСУ та політичні інтриги навколо військових.