За час війни з російського полону в Україну повернули понад 3 тис. людей – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський в суботу, 29 червня, повідомив, що за час війни з російського полону в Україну вдалось повернути вже 3 310 людей.

“Маємо знайти й повернути в Україну всіх наших, кожного й кожну, хто в полоні, хто депортований, – дорослих і дітей, військових і цивільних. Усіх. Я дякую нашій команді, яка займається обмінами. Ми працюємо далі”, – зауважив Зеленський.

Глава держави також зустрівся із заступником голови Меджлісу Наріманом Джелялом, якого звільнили з російського полону 28 червня.

Нагадаємо, що вчора, 28 червня, з російського полону вдалось повернути ще десять людей, а 25 червня – 90 українських захисників, серед них зокрема оборонці “Азовсталі”, прикордонники, воїни Нацгвардії.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.

Станом на сьогодні українські міста будують не більше 20% від заявленого президентом Володимиром Зеленським 1 ГВт маневрових потужностей “до зими”.

Суд призначив черкащанці довічне позбавлення волі за держзраду. Жінка передавала ФСБ РФ дані про військові об’єкти.