Полякова підтримала рух ЛГБТК+ та закликала до прийняття відповідних законів

Джерело: Оля Полякова/Instagram

Українська співачка Оля Полякова висловила підтримку ЛГБТК+ спільноті та згадала, як минулого року відвідала Марш рівності.

“Я підтримую ЛГБТК+ рух, тому що вірю, що кожна людина повинна мати можливість вільно жити і любити. Багато моїх друзів є представниками ЛГБТК+ і бачити, що вони мають ховатися і боятися, щоб захистити себе — надзвичайно боляче”, – написала вона.

Полякова згадала, як минулого року відвідала Марш рівності, де обговорювала війну, допомогу та підтримку і робила “все, щоб показати нашу державу з кращого, прогресивного боку”.

Вона закликала до прийняття відповідних законів, які, за її словами, “наблизять нас до європейської спільноти, наших партнерів та головних союзників”.

Зокрема Полякова розповіла про закони 5488 та 9103, які гарантують захист від насильства та дозволяють офіційно оформити стосунки квір-парам.

“Мрію про те, щоб наступного року ми змогли провести у вільній та мирній країні власний Марш рівності”, – написала співачка.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

3 липня уряд Литви схвалив пропозицію Міністерства національної оборони про вихід з Конвенції, що забороняє використання касетних боєприпасів. Документ розгляне литовський Сейм.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.

Станом на сьогодні українські міста будують не більше 20% від заявленого президентом Володимиром Зеленським 1 ГВт маневрових потужностей “до зими”.