У Канаді через страйк скасували 150 авіарейсів

Джерело: Associated Press

Друга за величиною у Канаді авіакомпанія WestJet скасувала щонайменше 150 рейсів через страйк профспілки працівників технічного обслуговування, який розпочався у п’ятницю ввечері, 28 червня.

Братська асоціація авіамеханіків (AMFA) заявила, що страйк розпочався через “небажання авіакомпанії вести переговори із профспілкою”.

За даними видання, скасування авіарейсів вплинуло на 20 тисяч пасажирів.

У WestJet висловили обурення, запевнивши, що притягнуть профспілку до відповідальності через пов’язані з цим витрати і стрес.

Як пише агенція, профспілка вирішила страйкувати наступного дня після того, як міністр праці Шеймус О’Ріган наказав Канадській раді з промислових відносин (CIRB) запровадити обов’язковий арбітраж для вирішення питань колективного договору між авіакомпанією та AMFA.

Наказ був виданий після двох тижнів переговорів із профспілкою про нову угоду.

Фото: СВС

У заяві AMFA наголошується на безпрецедентності дій міністра.

Американський журналіст Такер Карлсон анонсував інтерв’ю Президентом України Володимиром Зеленським.

Служба безпеки затримала двох шпигунів ФСБ РФ, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини й коригували російські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

У комуні Медон-ла-Форе на південний захід від Парижа невідомі напали на чотирьох людей, зокрема представницю уряду Франції. Нападу зазнала Пріска Тевено і три її помічники. 

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.

Уночі 4 липня російські окупанти атакували критичний об’єкт у Чернігівській області.