У Києві зафіксували випадок ботулізму

Джерело: Головне управління Держпродспоживслужби у м. Києві

У Києві зафіксований випадок ботулізму, ймовірно, пов’язаний із вживанням в’яленої риби.

“До Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві надійшло повідомлення ДУ “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” про реєстрацію випадку ботулізму у мешканця Києва, який, ймовірно, пов’язаний із вживанням ікри в’яленої риби, що була придбана в одному з кіосків міста”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві

Зазначається, що з 27 червня Головним управлінням розпочато позапланові заходи державного нагляду (контролю) операторів ринку, які здійснюють обіг такої продукції з відбором зразків для лабораторного дослідження.

Розслідування триває.

“Нарцис” — це ярлик, який набув популярності протягом останнього десятиліття і застосовується до тих, кого вважають зарозумілим, егоїстичним або самозакоханим. Однак з поширенням цього терміну з’явився інтерес до типу шкоди, яку нарциси можуть завдати оточенню.

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що інформація про інтерв’ю президента Володимира Зеленського американському журналісту Такеру Карлсону не відповідає дійсності. Раніше той брав інтерв’ю у президента РФ.

У німецькому МВС засудили гравця турецької збірної по футболу Меріха Деміраля у тому, що під час матчу Євро-2024 він показав “вовчий салют” – жест, який асоціюється з турецькою правоекстремістською групою “Сірі вовки”.

Останнім часом прикордонники фіксують все більше спроб нелегально перетнути кордон. Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що чоловіки готові платити “перевізникам” від $3000 до $20 000.

Протягом минулої доби, 3 липня, по всій лінії фронту зафіксовано 161 бойове зіткнення.