ЗСУ оточили російських військових у Вовчанську – ISW

Джерело: ISW

Українським військовим вдалося оточити ворога в районі агрегатного заводу у Вовчанську, де перебувають російські десантники.

За даними аналітиків, окупанти нещодавно просунулися в центр Вовчанська по вулиці Соборній, але ЗСУ змогли оточити невідому кількість росіян в районі агрегатного заводу.

Український молодший лейтенант Євген Назаренко 29 червня повідомив із Вовчанська, що Сили оборони контролюють усі підступи до агрегатного заводу у місті, та оточили підрозділи російської 83-ї повітряно-десантної (ВДВ) бригади на заводі.

Він додав, що ЗСУ не штурмують безпосередньо агрегатний завод, оскільки це призведе до зайвих втрат.

Атакуючи енергетичний сектор України ракетами та дронами, Володимир Путін ненавмисно сприяв прискоренню переходу країни на більш екологічні джерела енергії.

Партизанам вдалося успішно здійснити операцію на Транссибірській залізничній магістралі під Єкатеринбургом. Вони підірвали залізничне полотно, по якому доставлялися північнокорейські боєприпаси.

Через атаки Києва, Чорноморський флот Росії переніс майже всі свої боєздатні кораблі з окупованого Криму до інших місць. Це зробило головний військово-морський центр РФ неефективним. Про це заявив командувач ВМС України, віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.