Сопілкар гурту Kazkа Дмитро Мазуряк доєднався до лав ЗСУ

Джерело: Дмитро Мазуряк/Instagram

Український музикант-мультиінструменталіст, більш відомий сопілкар гурту Kazkа, Дмитро Мазуряк поповнив лави Збройних сил України.

Артист розповів, що вже два місяці як проходить військову службу в ЗСУ. За цей час музикант встиг пройти навчання.

Сопілкар почав свій допис словами з Конституції України, зокрема йдеться про статтю 65, яка трактує: “Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України. Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону”.

Музикант також уточнив, що поки не обіцяє шанувальникам, що зможе бути на концертах гурту Kazkа, однак сподівається, що ще зустрінеться зі своїми слухачами.

7 липня, під час візиту до Одеси у день Військово-морських сил, новообраний міністр оборони Великої Британії Джон Хілі анонсував новий пакет для України, менш ніж через 48 годин після свого призначення.

7 липня президент Володимир Зеленський прибув до Одеси у день Військово-морських сил. Також місто відвідали міністр оборони й закордонних справ Нідерландів Рубен Брекельманс та Каспаро Вельдкамп, а також новопризначений міністр оборони Великої Британії Джон Хілі. Глава держави повідомив про “хороші новини” у співпраці щодо зміцнення українського флоту з цими країнами.

7 липня новопризначений міністр оборони уряду Нідерландів Рубен Брекельманс спільно з главою МЗС країни Каспаро Вельдкампом здійснили перший робочий візит до України, під час якого повідомили, що разом із партнерами нададуть Україні додатковий комплекс ППО Patriot.

7 липня перша леді Олена Зеленська повідомила, що вже з вересня українським школярам викладатимуть курс соціально-емоційного навчання “Уроки щастя”. 

В Інституті вивчення війни застерігають від заяв глави РФ щодо миру. Аналітики переконані, що Путін не прагне миру, натомість намагається заспокоїти західних партнерів України хибними повідомленнями про готовність до переговорів.