Вербицького звільнено з посади заступника Генпрокурора

Джерело: Офіс генерального прокурора“Інтерфакс-Україна”

Заступник Генпрокурора Дмитро Вербицький написав заяву про звільнення за власним бажанням на тлі кримінального провадження щодо можливого незаконного збагачення. Наказ про звільнення вже підписав Генеральний прокурор Андрій Костін.

Інтерфакс-Україна взяло коментар у Вербицького, який сказав, що написав заяву про звільнення для збереження репутації відомства.

“Усвідомлюючи важливість збереження репутації державного органу, який я представляю, вважаю своє рішення правильним”, — сказав він.

Ексзаступник генпрокурора наголосив, що надалі захищатиме свої честь і професійну репутацію. Він очікує завершення службового розслідування і перевірки НАЗК.

В лондонському Музеї дизайну в п’ятницю, 5 липня, відкрилась виставка, присвячена 65-річчю Барбі, на якій представлено 250 предметів зі світу Барбі.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 5 липня, провів телефонну розмову з новообраним прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

В пʼятницю, 5 липня, збірна з футболу Іспанії перемогла збірну Німеччини з рахунком 2:1 і стала першим півфіналістом Євро-2024.

Уряд визначив перелік випадків, за яких державні та комунальні заклади охорони надаватимуть медпослуги на платній основі.

УЄФА дискваліфікував турецького футболіста Меріха Демірала на дві гри через суперечливий жест рукою, зроблений захисником під час перемоги Туреччини на Євро-2024 проти Австрії.