Не залишайте домашніх тварин у машині під час спеки: як їх захистити від високих температур

Джерело: КМДА та Патрульна поліція Києва

У КМДА закликали не залишати домашніх улюбленців всередині автомобіля під час спеки. У салоні авто під палючим сонцем температура може зрости до +50°C та вище, що є смертельною небезпекою для “пухнастих”.

Також ви можете допомогти вуличним тваринам у спеку – поставте миску з водою біля свого дому чи офісу та оновлюйте воду протягом дня”, – додали у КМДА.

Раніше київські патрульні порадили, як можна захистити чотирилапих друзів під час високих температур.

  • Не залишайте тварин в автомобілі. Навіть кілька хвилин у закритій машині під час спеки можуть призвести до теплового удару.
  • Уникайте виходу на вулицю в піковий період спеки. Краще залишати тварин у прохолодному приміщенні.
    Забезпечте доступ до прохолодної води. Під час прогулянки завжди беріть із собою достатню кількість води для вашої тваринки.
  • Знайдіть прохолодні місця для відпочинку. Уникайте прямих сонячних променів і вибирайте тіньові ділянки для прогулянок та відпочинку.

Ці прості поради допоможуть зберегти здоров’я ваших домашніх улюбленців під час спеки. В іншому випадку їм може загрожувати не тільки зневоднення, а й тепловий удар, що може бути смертельно небезпечним.

В Італії посилилася вулканічна активність й в країні вивергається вже другий вулкан, викидаючи попіл і лаву біля північного узбережжя Сицилії. 

Під час матчу Євро-2024 Португалія-Франція французькі вболівальники вийшли з антиукраїнським плакатом про авіацію України.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 5 липня, на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку. Також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках.

Протягом дня, 5 липня, російські війська здійснили 18 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 73 вибухи. 

В лондонському Музеї дизайну в п’ятницю, 5 липня, відкрилась виставка, присвячена 65-річчю Барбі, на якій представлено 250 предметів зі світу Барбі.