У Німеччині засудили жінку через те, що вона словесно образила ґвалтівника

Джерело: The Telegraph

У Німеччині 20-річну жінку покарали за те, що вона словесно образила одного з дев’яти чоловіків, які зґвалтували 15-річну дівчину в парку Гамбурга у вересні 2020 року. Суддя покарав її суворіше, аніж самого ґвалтівника.

Жінка, на ім’я Майя Р., чотири роки тому написала повідомлення одному з дев’яти нападників, номер якого знайшла в мережі. Вона через WhatsApp назвала його “ганебним” та “огидним виродком”. Утім німецьке законодавство переслідує подібні вчинки, оскільки вважає їх наклепом.

“Тобі не соромно, коли ти дивишся в дзеркало?”, – написала вона, додавши, що сподівається, що зловмисника “посадять під замок”.

За ці повідомлення її присудили до перебування у вʼязниці протягом вихідних. Сам же ґвалтівник отримав умовний вирок і не відбував тюремного терміну взагалі.

Причиною покарання жінки стало те, що її раніше притягали до відповідальності за крадіжку. 20-річна Майя Р. тоді не з’явилася на розгляд справи в суді.

У Німеччині громадяни засудили вирок, оскільки вважають покарання непропорційним з огляду на заподіяну шкоду. Речник суду додав, що гнів через цю справу “досяг нового, тривожного рівня інтенсивності”, назвавши критику з боку суспільства “цілеспрямованою атакою на верховенство права”.

В Італії посилилася вулканічна активність й в країні вивергається вже другий вулкан, викидаючи попіл і лаву біля північного узбережжя Сицилії. 

Під час матчу Євро-2024 Португалія-Франція французькі вболівальники вийшли з антиукраїнським плакатом про авіацію України.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 5 липня, на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку. Також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках.

Протягом дня, 5 липня, російські війська здійснили 18 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 73 вибухи. 

В лондонському Музеї дизайну в п’ятницю, 5 липня, відкрилась виставка, присвячена 65-річчю Барбі, на якій представлено 250 предметів зі світу Барбі.