Погода в Україні 2 липня: подекуди буде спека і дощі з грозами

Джерело: Укргідрометцентр

2 липня в Україні очікується спека, а місцями дощі з грозами. Температура сягатиме від +29 до +37 градусів.

Хмарну погоду з проясненнями, дощами і грозами слід чекати у західних областях України та Житомирській області. Місцями можливий град і шквали швидкістю 15-20 м/с.

У Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Хмельницькій областях передбачаються сильні дощі. Температура вночі варіюватиметься від 15 до 20 градусів, а вдень — від 22 до 27 градусів.

У Вінницькій, Київській та Чернігівській областях прогнозується мінлива хмарність. Вночі без опадів, а вдень можливі короткочасні дощі та подекуди грози. Температура вночі становитиме 17-22 градуси, вдень — 29-34 градуси.

На решті території України очікується суха та спекотна погода. Температура вночі буде в межах 19-24 градусів, вдень — 30-34 градуси, місцями можлива сильна спека до 35-37 градусів. Вітер змінних напрямків, зі швидкістю 3-8 м/с.

На Київщині прогнозується мінлива хмарність. Вночі опадів не очікується, вдень можливі короткочасні дощі та місцями грози. Вітер змінних напрямків, зі швидкістю 3-8 м/с. Температура вночі становитиме 17-22 градуси, вдень — 29-34 градуси. У Києві вночі близько 20 градусів, вдень — 30-32 градуси.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.

План депортації до Руанди “мертвий і похований”, заявив Кір Стармер на своїй першій пресконференції на посаді прем’єр-міністра Великої Британії.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.