У РФ заочно засудили українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років позбавлення волі

Джерело: Sotavision

Другий Західний окружний військовий суд у Москві заочно засудив українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років позбавлення волі.

Зокрема, суд визнав Гордона винним у “публічних закликах до тероризму, воєнних “фейках”, розпалюванні ненависті чи ворожнечі за заклик до ядерних ударів по РФ та закликів до ліквідації президентів Росії та Білорусі”.

Раніше, у липні 2022 року, Басманний районний суд Москви заочно заарештував Гордона. МВС РФ оголосило його у розшук. Також журналіста внесли до російського реєстру “екстремістів та терористів”.

  • Народного депутата Верховної Ради від партії “Європейська Солідарність” Олексія Гончаренка в Росії заочно засудили до 10 років ув’язнення.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька. 

Опитування YouGov про неполітичні риси демонструє те, як виборці сприймають президента США Джо Байдена і його опонента на виборах Дональда Трампа як людей, а не просто як політиків.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Для цього він виступить під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 10-11 липня.

На півночі Австралії після повені крокодил почав кидатися на людей. Тамтешня влада застрелила тварину, а одна з громад приготувала з неї традиційну страву.

Спікер оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин заперечив дані Forbes щодо втрати 99 тисяч ЗС РФ у боях за Часів Яр. Він сказав, що за три місяці ворожі втрати складають близько 5 тисяч.