Обіцяли по 2 тис. рублів щомісяця: 15 років за ґратами отримав житель Вінничини

Джерело: Офіс Генерального прокурора/Telegram

Житель Вінниччини отримав 15 років в’язниці за передачу інформації про об’єкти критичної інфраструктури ворогу.

Суд визнав його винним у державній зраді та призначив покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, засуджений зв’язався з представником “Придністровського правозахисного центру Союзу російських громад Придністров’я”.

Чоловік добровільно збирав і передавав інформацію про українські Сили оборони та об’єкти критичної інфраструктури на Вінниччині. За це йому обіцяли щомісячно виплачувати по 2285 російських рублів.

За кілька місяців він надав інформацію про залізницю, енергетику, поліцію та охорону здоров’я. За це він отримав близько 3,3 тис. грн на банківську картку.

Чоловік скоїв злочин, коли вже був засуджений за виправдання збройної агресії РФ.

  • Співробітники СБУ знешкодили в Одесі агентурну групу ФСБ РФ, до якої входили двоє військових та їхня спільниця.
  • Служба безпеки України викрила групу осіб, яка планувала провокації в Києві 30 червня, включаючи захоплення Верховної Ради.
  • Служба безпеки задокументувала нові факти протиправної діяльності агентурної мережі, яка проводила інформаційні диверсії на замовлення ФСБ РФ. Працювали зловмисники під прикриттям діяльності УПЦ Московського патріархату.

За даними синоптиків, у неділю, 7 липня, в низці областей України очікується спекотна та суха погода.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.