Дарма довірився техніці: автопілот Tesla сплутав залізничні колії з дорогою і втрапив у ДТП

Джерело:Jalopnik

Водій Tesla в Каліфорнії переконався, що не варто повністю довіряти системі автопілота. Його автомобіль виїхав на залізничні колії у Вудленді. За інформацією місцевої поліції, це сталося через те, що водій не встиг відреагувати на помилку автопілота.

Джерело: Поліція Вудленда/Facebook

“Ми хочемо нагадати всім про важливість залишатися пильними під час використання функції автопілота Tesla. Сьогодні вранці стався інцидент, коли автопілот прийняв залізничні колії за дорогу, що становить серйозну небезпеку”, — повідомив департамент на своїй сторінці в Facebook 26 червня.

Через автопілот Tesla сталося вже понад 200 аварій і 29 смертельних випадків. Проте власники авто продовжують його використовувати.

Всі системи допомоги водієві від Tesla вимагають участі водія у керуванні авто та мають другий рівень автономності. Це означає, що руки водія мають бути постійно на кермі, і він повинен бути готовий взяти на себе керування транспортним засобом у разі непередбачуваних ситуацій.

  • Компанія Tesla заявила, що відкликає більшість своїх авто Cybertruck у Сполучених Штатах через проблеми з їхніми склоочисниками та зовнішнім оздобленням.
  • Інвестори Tesla подали до суду на мільярдера Ілона Маска за заснування нової конкурентної компанії штучного інтелекту – xAI.
  • Гендиректор Tesla Ілон Маск може покинути компанію, якщо акціонери не схвалять його масштабний компенсаційний пакет розміром 56 млрд доларів.

В іспанській Барселоні відбулася велика акція протесту проти масового туризму та його згубного впливу на місто. Під гаслом “Досить! Обмежмо туризм” близько 2800 осіб пройшли маршем вздовж набережної, закликаючи до нової економічної моделі. Вони закликають б зменшила кількість туристів, що приїжджають до міста щороку.

Глава МВС Ігор Клименко повідомив, що у Харківській області прикордонники облаштують додаткові спостережні пункти, це допоможе ефективніше боротися з російськими диверсантами.

У Донецькій області на Покровському напрямку воїни-зенітники окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка збили російський Су-25.

В Євросоюзі заявили, що участь прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у неформальному саміті Організації тюркських держав у Шуші відбулася за межами блоку. Його дії стосувалися виключно двосторонніх відносин між Угорщиною та цією організацією. 

В Україні вдруге за день продовжили скасування графіків відключення електроенергії. За новою вказівкою “Укренерго” світло не вимикатимуть по всій території держави до 17:00.