За минулу добу в Україні у водоймах потонули 22 людини, серед них двоє дітей

Джерело: ДСНС України

За даними ДСНС, протягом минулої доби, 2 липня, в Україні у водоймах потонули 22 людини, серед них двоє дітей. Ще одну людину вдалось врятувати.

Випадки загибелі людей у воді трапились у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Київській та м. Києві. У Сумській області врятували людину.  

Найбільше загиблих у водоймі зафіксовано в Київській області – п’ятеро людей.

“Шановні громадяни! Будьте обережні під час відпочинку на водоймі. Будь ласка, оцінюйте свої фізичні можливості, обирайте лише пристосовані для купання місця, не запливайте надто далеко, особливо у незнайомих водоймах. І, бережіть дітей”, – закликали в ДСНС.

У відомстві додали, що з початку року на водних об’єктах України загинуло 517 громадян, з них – 58 дітей.

8 липня російські війська здійснили черговий масований ракетний удар по території України. Наразі повідомлять про зростання кількості загиблих до 36 осіб.

8 липня, внаслідок чергового російського масованого ракетного удару загинув лось, котрий перебував на реабілітації у Центрі порятунку диких тварин Наталії Попової. Тварина перелякалася вибухів, та розігнавшись, вдарився об стіну.

8 липня, під час візиту до Варшави, президент Володимир Зеленський провів зустріч із главою Польщі Анджеєм Дудою.

У НЕК Укренерго повідомили, що з 9 по 24 липня не проводитимуться вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області.

Російська економіка може постати перед проблемою “тихої кризи” у другій половині 2024 року. Аналітики пояснюють, що основні рушійні сили економічного зростання (споживання громадян і капітальні інвестиції) перебуватимуть під загрозою через ймовірне підвищення центробанком РФ ключової ставки.