Окупанти масовано атакували Дніпро: пошкоджено ТЦ, виникла пожежа біля медзакладу

Джерело: Суспільне

Вранці війська РФ масовано – дронами та ракетами – атакували Дніпро. У місті пролунало кілька вибухів, є пошкодження.

Росіяни спершу атакували місто кількома “шахедами”, а вже згодом Повітряні сили попередили про ракетну загрозу. Невдовзі у місті почали лунати вибухи.

Кореспонденти Суспільного повідомили, що у місті пошкоджено один з торгових центрів, а біля одного з медзакладів зайнялась пожежа.

Керівниця повідомила, що поки інформацію про жертв чи постраждалих немає.

У соцмережах, тим часом публікують фото з наслідками атаки.

Офіційних повідомлень від влади місто та області про атаку поки немає.

8 липня, внаслідок чергового російського масованого ракетного удару загинув лось, котрий перебував на реабілітації у Центрі порятунку диких тварин Наталії Попової. Тварина перелякалася вибухів, та розігнавшись, вдарився об стіну.

8 липня, під час візиту до Варшави, президент Володимир Зеленський провів зустріч із главою Польщі Анджеєм Дудою.

У НЕК Укренерго повідомили, що з 9 по 24 липня не проводитимуться вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області.

Російська економіка може постати перед проблемою “тихої кризи” у другій половині 2024 року. Аналітики пояснюють, що основні рушійні сили економічного зростання (споживання громадян і капітальні інвестиції) перебуватимуть під загрозою через ймовірне підвищення центробанком РФ ключової ставки.

Європейський Союз щонайменше вдвічі переоцінює свої потужності з виробництва артилерійських снарядів калібру 155 мм і порушує обіцянки обсягів постачань в Україну. За даними журналістського розслідування, європейські виробники здатні виготовляти приблизно вдвічі менше боєприпасів (БК), ніж заявляє Брюссель.