У Норвегії затримали підозрюваного у шпигунстві на користь Китаю

Джерело: DW

У Норвегії затримали громадянина країни, якого підозрюють у розвідувальній діяльності в інтересах Китаю.

“Суд Осло ухвалив постанову про затримання громадянина Норвегії, обвинуваченого в шпигунстві на користь Китаю. Раніше служба безпеки Норвегії назвала Китай “значною загрозою розвідці”, – йдеться в повідомленні.

Місцеве норвезьке інформаційне агентство NTB з посиланням на службу безпеки Норвегії зазначило, що чоловіка заарештувала поліція у понеділок, 1 липня, за підозрою у шпигунстві, “що могло б принести користь Китаю”.

Влада Норвегії не називає особу затриманого, але норвезькі ЗМІ цитували адвоката, який наголосив, що він представляє інтереси підозрюваного та заперечує шпигунство на користь Пекіна.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.