Внаслідок російських обстрілів зруйновано або пошкоджено близько 90% потужностей ТЕС

Джерело: ДТЕК/Telegram

Наразі в Україні майже 90% потужностей теплової генерації ДТЕК пошкоджено або зруйновано внаслідок обстрілів з боку російських військ.

“Лише за останні три місяці ворог здійснив сім масованих атак на ТЕС компанії. Внаслідок обстрілів зруйновано або пошкоджено близько 90% потужностей теплової генерації ДТЕК”, — йдеться у повідомленні ДТЕК.

З початку повномасштабного вторгнення теплові електростанції були атаковані більше ніж 180 разів, зокрема сім разів за останні три місяці. Вартість відновлення пошкоджених об’єктів оцінюється у 14–16 млрд грн ($350–400 млн), що включає витрати на обладнання та ремонтні роботи.

З початку цього року ДТЕК Енерго вже інвестувала понад 1,4 млрд грн власних коштів у ремонти й відновлення. На цей рік планується вкласти ще близько 3,9 млрд грн у відновлення та ремонти ТЕС, що відповідає обсягам інвестицій минулого року.

“Після таких масштабів руйнацій відновлення буде тривати поступово: до початку опалювального сезону, впродовж зими і 2025-го року також”, — розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.