Марін Ле Пен може об’єднатися у Європарламенті з Віктором Орбаном, – Bloomberg

Джерело: Bloobmerg

Представники руху Марін Ле Пен ведуть переговори з іншими ультраправими групами в Європейському парламенті. Це може призвести до того, що її партія покине свою нинішню політичну сім’ю та об’єднає зусилля з угорцем Віктором Орбаном.

Члени фракції Ле Пен “Ідентичність і демократія”, створеної у 2019 році для представлення ультраправих і крайніх націоналістичних поглядів у всьому блоці, планують зустрітися з союзниками по ЄС на наступний день після завершення виборів у Франції  (6-7 липня).

Кілька членів групи вже вирішують, чи приєднуватися до нового альянсу, про який цього тижня оголосив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Відповідаючи на запитання про потенційний альянс з Орбаном в радіоінтерв’ю у вівторок, Ле Пен сказала, що її партія розгляне варіанти після виборів.

До фракції Орбана можуть приєднатися праворадикали з Австрії, Чехії та Італії. Для офіційного визнання фракція має включати представників щонайменше з семи країн.

Водночас фракція Марін Ле Пен “Ідентичність і демократія” ризикує розпастися – вона припинить існування, якщо хоча б один учасник її залишить.

  • 30 червня у Франції відбувся перший тур дострокових парламентських виборів. Згідно з результатами екзитполу, поки що перемогу здобуває ультраправа партія “Національне об’єднання” Марі Ле Пен.
  • 2 липня опоненти “Національного об’єднання” у Франції активізували зусилля, намагаючись унеможливити прихід ультраправої партії до влади.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.