Італійська Leonardo і німецький Rheinmetall створять спільне танкове підприємство

Джерело: Reuters

Італійська оборонна група Leonardo і німецький концерн Rheinmetall домовилися створити спільне підприємство для виробництва танків та інших систем наземної оборони.

“Технологічна та промислова синергія між Leonardo та Rheinmetall — це унікальна можливість для розробки найсучасніших основних бойових танків і машин піхоти. Ми вважаємо цю угоду фундаментальним внеском у створення європейського оборонного простору”, — сказав генеральний директор Leonardo Роберто Чінголані.

Генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що компанії мають намір “відкрити двері новому поколінню найсучасніших бойових машин у Європі та для Європи”.

Першою метою підприємства, штаб-квартира якого буде в Італії, стане розробка італійського основного бойового танка та броньованої піхотної бойової системи для італійської армії, йдеться у спільній заяві.

Раніше видання Handelsblatt повідомило, що уряд Італії планує придбати сотні танків у Rheinmetall, що стане найбільшим замовленням групи в історії, оціненим приблизно в 20 мільярдів євро. Міністерство оборони Італії не прокоментувало це.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.