У Каліфорнії через лісову пожежу евакуюють 13 тисяч людей

Джерело: The Guardian

Близько 13 тисяч людей отримали повідомлення про евакуацію на півночі Каліфорнії через масштабну лісову пожежу.

За даними пожежної служби округу Б’ют, вогонь у Каліфорнії поширився на понад 1200 га. Пожежа спалахнула вранці у вівторок, 2 липня, поблизу міста Оровіль.

Понад 500 надзвичайників намагаються приборкати лісову пожежу, яка пошкодила транспортні засоби і будівлі. Нині точний масштаб збитків від стихії залишається невідомим.

Влада Оровіля оголосила надзвичайну ситуацію через лісову пожежу, оскільки вогонь поширюється на більш густонаселені райони і загрожує критичній інфраструктурі, зокрема лініям електропередач і водопроводу.

Управління екстрених служб Каліфорнії додатково надішле рятувальників для боротьби із пожежею. Окрім сотень пожежників, щонайменше 48 пожежних машин, шість гелікоптерів та шість літаків-заправників були долучені до приборкання вогню.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

Правоохоронці повідомили, що інформація про небезпечний тренд “хаффінг”, або ж “хромування” та “хромінг” серед дітей в Україні не відповідає дійсності.

Ізраїльські військові до річниці терактів 7 жовтня розширюють свої операції на кількох фронтах та готуються до “значної та серйозної” відплати Ірану за масштабну атаку балістичними ракетами на Ізраїль минулого тижня.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, генеральний директор компанії Meta Марк Цукерберг офіційно випередив засновника Amazon Джеффа Безоса й став другою найбагатшою людиною світу.