У Японії вперше за 20 років ввели в обіг нові банкноти

Джерело: NHK

З 1 липня в Японії вперше за 20 років впровадили в обіг три нові банкноти, в яких використовуються передові технології для запобігання підробкам.

На оновлених банкнотах зображено бізнесмена та державного діяча Сібусава Ейіті, педагога Цуда Умеко та бактеріолога Кітасато Сібасабуро.

Фото: The Jiji Press, Ltd

Як зазначається, дизайн купюр оновили вперше з 2004 року. На банкноти нанесено голограму нового типу, що ускладнює їхню підробку, а цифри надруковано великим шрифтом, тож їх легше прочитати.

Фото: The Jiji Press, Ltd.

Уряд та Банк Японії планують надрукувати 7,48 млрд нових банкнот до березня наступного року.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.