ФСБ арештувала полковника армії РФ, причетного до подій в Бучі

Джерело: Коммерсантъ

Федеральна служба безпеки РФ (ФСБ) затримала командира 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади, полковника Артема Городилова, який командував російськими військами в Бучі.

Його затримали співробітники військової контррозвідки ФСБ за підозрою в особливо великому шахрайстві, що може призвести до десяти років ув’язнення.

Точна сума викраденого не уточнюється, але, за російським законодавством, “особливо великий розмір” починається від 1 мільйона рублів.

Артем Городилов з 2019 року очолював 234-й гвардійський десантно-штурмовий полк імені Олександра Невського. За даними розслідування The New York Times, цей полк був присутній у Бучі під час трагічних подій лютого-березня 2022 року. Військові 234-го полку, за інформацією NYT, вбивали мирних жителів на вулиці Яблонській, де згодом виявили найбільше тіл.

  • Голову Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова затримали силовики після подій у республіці 23 червня, під час яких невідомі обстріляли православну церкву, а також синагогу й наряд поліції.
  • Російський суд затримав громадянина США на 10 днів за нецензурну лексику під час поліцейського обшуку в його квартирі.
  • Речниця армії США Синтія Сміт повідомила про затримання в РФ американського солдата.

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.