НБУ планує ввести ліміти на перекази коштів з карти на карту, — глава Нацбанку

Джерело: засідання Комітету ВРУ з питань фінансів

Голова Національного банку України Андрій Пишний у четвер, 4 липня, повідомив, що НБУ планує ввести обмеження для переказів з картки на картку. 

“Зараз у нас триває фаза обговорення цього питання з волонтерами. Ми хочемо, щоби політика, яку НБУ реалізовує в цьому непростому з точки зору суспільного сприйняття питанні, була максимально зрозумілою і сприймалась тими, хто сьогодні відчуває певну тривогу щодо цього рішення”, – сказав він.

Пишний додав, що представники НБУ “зараз на другій ітерації обговорення з волонтерським середовищем, збираємо їхні позиції, аналізуємо”.

“Але ми стійкі в своєму намірі знайти вирішення цієї непростої, але небезпечної проблеми”, – повідомив голова НБУ

Читайте також: Обмеження НБУ на перекази з картки на картку є перекладанням відповідальності зі злочинців на всіх українців

Раніше було відомо, що НБУ обговорює рішення щодо лімітів на перекази між картками сумою 100 000 гривень і 30 вихідними платежами на місяць.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, генеральний директор компанії Meta Марк Цукерберг офіційно випередив засновника Amazon Джеффа Безоса й став другою найбагатшою людиною світу.

В заповіднику для слонів на півночі Таїланду внаслідок повені евакуюють понад 100 слонів та десятки туристів. Дві тварини загинули під час евакуації.

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.