DeepState: війська РФ окупували ще два села на Донеччині

Джерело: DeepState

Станом на 4 липня, російські війська, за даними аналітиків, просунулися на Донеччині та Харківщині.

Повідомляється, що ймовірно, ворог окупував ще два села – Сокіл та Восход – у Донецькій області. Окрім цього, зафіксовано просування біля сіл Новопокровське, Дружба та Євгенівка.

Зафіксовано рух ворожих військ у Сотницькому Козачку на Харківщині.

4 липня речник ОСУВ “Хортиця” в етері телемарафону підтвердив відхід Сил Оборони з мікрорайону “Канал” (штабна назва “Новий”).

Мікрорайон Канал, в який ворог зайшов, звісно, що утримувати було недоцільно, адже то загрожувало життю та здоров’ю військовослужбовців і позиції, – зазначив Назар Волошин.

Джерело: DeepState

Тоді як українські захисники відновили втрачені позиції поблизу Кремінної Луганської області.

Також Сили оборони відновили контроль над деякими позиціями на півночі Харківської області, просунувшись у центральній частині Вовчанська.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.