Звичайна маніпуляція: Рух ЧЕСНО спростував закиди в сторону «Європейської Солідарності»

Джерело: Рух ЧЕСНО/Facebook

Низка ЗМІ та анонімних телеграм-каналів поширили фейкову інформацію про те, що “фракція Порошенка в парламенті пропустила або не голосувала за більшість законів про вступ України до ЄС”.

Публікації опираються на матеріал Руху ЧЕСНО, проте відображають його маніпулятивно, про що заявили самі представники руху.

В оригінальній публікації є інфографіка, яка показує поквартальну динаміку підтримки євроінтеграційних законопроєктів у другому читанні та в цілому. Фракція “ЄС” має рівень підтримки на рівні 45%.

Джерело: Рух ЧЕСНО

Представники Руху ЧЕСНО наголошують, що підтримка законопроєктів не завжди означає підтримку ідеї євроінтеграції.

“Більший рівень підтримки серед депутатських груп, які утворилися після розпуску забороненої проросійської партії ОПЗЖ, не значить, що вони змінили прапор Митного союзу, який вони раніше активно підтримували, і тепер щиро підтримують інтеграцію України до ЄС.

Їхня підтримка цього блоку законопроєктів іде в загальному руслі зміни поведінки голосування після повномасштабного вторгнення, і теперішні рішення у Раді не проходять без системної підтримки депутатських груп із колишньої ОПЗЖ”, – йдеться у публікації.

Разом з цим, позиція “утримуватись” серед депутатів інших опозиційних фракцій та груп під час розгляду євроінтеграційних ініціатив переважно виражається через конструктивну критику та застереження.

  • Політична сила “Європейська Солідарність” опублікувала заяву з нагоди офіційного початку переговорів ЄС з Україною про вступ до блоку.
  • 3 липня лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко привіз бригадам на Харківщину FPV-дрони, Мавіки, комплекси РЕБ “Шатро”, квадроцикли та іншу техніку. Передаючи допомогу на фронт, політик закликав припинити цькування ЗСУ та політичні інтриги навколо військових.
  • Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко з дружиною Мариною відвідали військових, які проходять реабілітацію у Центрі “Галичина” та беруть участь у грантовому проєкті  фонду Порошенка “Об’єднані звитягою”. Під час зустрічі колишня перша леді України отримала нагороду з рук полковника Юрія Максиміва.

 

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

Правоохоронці повідомили, що інформація про небезпечний тренд “хаффінг”, або ж “хромування” та “хромінг” серед дітей в Україні не відповідає дійсності.

Ізраїльські військові до річниці терактів 7 жовтня розширюють свої операції на кількох фронтах та готуються до “значної та серйозної” відплати Ірану за масштабну атаку балістичними ракетами на Ізраїль минулого тижня.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, генеральний директор компанії Meta Марк Цукерберг офіційно випередив засновника Amazon Джеффа Безоса й став другою найбагатшою людиною світу.