У Часовому Яру не вціліла жодна будівля – речник ОСУВ «Хортиця»

Джерело: Назар Волошин в інтерв’ю Kyiv Post

Речник оперативного угруповання “Хортиця” Назар Волошин заявив, що українські позиції поблизу мікрорайону Канал у Часовому Яру знищені, тому тримати війська там надто небезпечно.

Позиції українських захисників були знищені, а перебування на них особового складу створювало загрозу для життя наших бійців, – пояснив Волошин.

У середині червня стало очевидно, що російські сили в Донецькій області наближаються до Часового Яру, міста, розташованого на стратегічних висотах, і Покровська, залізничного вузла, де наразі точаться найінтенсивніші бої.

За словами речник, підрозділи Збройних сил України відійшли на більш підготовлені та захищені позиції.

Ворог не залишив неушкодженою жодної будівлі; після бомбардувань і артилерійських обстрілів це виглядає як “місячний пейзаж”, – додав він.

Станом на 4 липня, російські війська, за даними аналітиків, просунулися на Донеччині та Харківщині. Повідомляється, що ймовірно, ворог окупував ще два села Сокіл та Восход у Донецькій області. Окрім цього, також зафіксовано просування біля сіл Новопокровське, Дружба та Євгенівка.

Зафіксовано рух ворожих військ у Сотницькому Козачку на Харківщині.

Тоді як українські захисники відновили втрачені позиції поблизу Кремінної Луганської області.

Також Сили оборони відновили контроль над деякими позиціями на півночі Харківської області, просунувшись у центральній частині Вовчанська.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги.