Латвія передасть Україні понад 2,5 тисячі безпілотників цього місяця

Джерело: Міністерство оборони Латвії

Латвія поставить Україні понад 2,5 тисячі бойових безпілотників вартістю 4 мільйони євро в рамках коаліції БпЛА до кінця липня.

Глава відомства, Андріс Спрудс, зазначив, що ці безпілотники виготовили сім латвійських компаній. Рига обіцяє доставити першу партію, яка складається з 300 дронів, ​​вже ​​найближчими днями.

“Коаліція безпілотників набирає обертів. […] Разом з учасниками міжнародної коаліції безпілотників ми постійно працюємо над постачанням в Україну бойових безпілотників різної потужності відповідно до поточних потреб та вимог випробувань української армії. Водночас значні кошти інвестуються в подальший розвиток і впровадження технології безпілотників”, — заявив Спрудс.

На фронті, у війні проти росіян, загинув військовий НГУ Василь Особа, — чоловік доньки мовознавиці Ірини Фаріон Софії Семчишин.

Офіцер 15 бригади оперативного призначення “Кара-Даг” НГУ Віталій Міловідов відзначив, що на Покровському напрямку вже протягом тижня ворог знову вдається до застосування броньованої техніки.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.