Росія проводить навчання із мобільними ядерними пусковими установками

Джерело: Reuters

Міністерство оборони Росії заявило в п’ятницю, 5 липня, що проводить навчання із застосуванням мобільних ядерних пускових установок “Ярс”.

У відомстві додали, що екіпажі ракетних установок “Ярс” принаймні у двох різних регіонах мають переміститися на відстань понад 100 кілометрів і відпрацювати маскування та розгортання.

“Найближчим часом подібні навчання проведуть інші ракетні підрозділи”, – заявили у Міноборони РФ.

Нещодавно Росія разом з Білоруссю провела навчання з тактичної ядерної зброї, а 20 червня глава Росії Володимир Путін вкотре заявив, що РФ обмірковує можливі зміни своєї доктрини ядерної зброї.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.

Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов закінчив роботу у США та повертається до Москви. 

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.