«Підтверджено!» Естонія передала Україні ЗРК малої дальності Mistral

Джерело:Міністерство оборони Естонії/Х

Естонія передала Україні зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral та ракети до них. Про це повідомило Міністерство оборони Естонії у суботу, 6 липня.

“Підтверджено! В Україну доставлені ЗРК малої дальності Mistral та ракети, надані Естонією. Продовжуємо підтримувати українських борців за свободу. Разом ми зможемо зупинити російську агресію”, — зазначили у відомстві.

У червні Естонія оголосила про пакет військової допомоги Україні, який включав зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral та ракети до них. Точна кількість озброєння не була розголошена з міркувань безпеки.

Mistral — це французький ЗРК, призначений для ураження цілей на малих висотах (наприклад, гелікоптери та літаки).

Ці комплекси на озброєнні близько 25 країн, включаючи Бельгію, Кіпр, Естонію, Фінляндію, Угорщину, Австрію, Хорватію, Іспанію.

  • Україна отримала третій зенітно-ракетний комплекс Patriot від Німеччини. Про це повідомив посол Німеччини в Україні Мартін Єґер у мережі X.

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна може стати членом альянсу, навіть попри триваючу повномасштабну війну.

Члени банди з автоматами увірвалися в місто Понт-Сонде, вбивши щонайменше 70 осіб і змусивши понад 6000 людей тікати. Лідер банди “Гран Гріф” Лаксон Елан заявив, що це була помста за пасивність цивільних під час нападів поліції на його людей.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.