Король Швеції посвятив у лицарі учасників гурту АВВА

Джерело: The Guardian

Король Швеції Карл XVI Густав присвоїв лицарські звання учасникам поп-гурту АВВА.

За даними видання, церемонія відбулася у Стокгольмі. Учасники гурту нечасто з’являються на публіці разом, але цього разу возз’єдналися, щоб отримати нагороди.

Бенні Андерссону, Агнеті Фельтског, Анні-Фрід Лінгстад і Бйорну Ульвеусу було вручено королівський орден Вази за “видатні досягнення у шведській та міжнародній музиці”.

Як зазначається, це перший випадок вручення такого високого ордену за останні 50 років. Швеція припинила нагороджувати королівськими орденами своїх громадян у 1975 році, їх могли отримати лише іноземці. Однак у 2022 році парламент переглянув цю практику і повернув шведам можливість отримувати королівські нагороди.

АВВА є одним з найвидатніших поп-гуртів у світі. У світі продано понад 400 мільйонів його альбомів та синглів.

У Молдові затримали двох осіб, які допомагали українським чоловікам незаконно перетинати кордон.

Кандидату у президенти США від Республіканської партії Дональду Трампу в серпні вдалося зібрали 130 мільйонів доларів на свою передвиборчу кампанію.

У ДТП загинув радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ярослав Олійник на псевдо “Локі”. Разом з ним в аварії загинула і його дружина.

Сирійські державні ЗМІ повідомили, що внаслідок численних ізраїльських ударів по сільській місцевості Хама в Сирії в неділю, 8 вересня, загинули щонайменше чотири мирні жителі.

Аналітики Інституту вивчення війни проаналізували заяви директора Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільяма Бернса щодо погроз Росії застосувати ядерну зброю.