Вулкан Етна викинув лаву та п’ятикілометровий стовп попелу під час виверження

Джерело: ANSA

На італійській Сицилії почалося чергове виверження вулкана Етна, під час якого він викинув лаву та п’ятикілометровий стовп попелу.

За даними видання, викинуті попіл та лапілі (дрібні шматочки затверділої в польоті лави) нагадували велику колону. Вулканічний попіл з Етни насунувся на сусідню Катанію, однак повітряний простір місцевого аеропорту не закривали, як це було за попереднього виверження.

Інформації про постраждалих або руйнування внаслідок виверження сицилійського вулкану не було.

Вулкан заввишки 3 330 метрів може прокидатися кілька разів на рік, викидаючи лаву та попіл високо над середземноморським островом. Останнє велике виверження відбулося у 1992 році.

У селі Чагор Чернівецької області двоє чоловіків на автомобілі розстріляли двох собак та поїхали з місця події. Внаслідок отриманих поранень тварини померли.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

Дубайська авіакомпанія Emirates Airlines заборонила пасажирам перевозити пейджери й рації на своїх літаках після операції, проведеної, як вважається, Ізраїлем з метою враження бойовиків “Хезболли”.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.